Pureto in het Nieuwsblad!

Pureto in het Nieuwsblad!

Naast het artikel in HLN, kon je ons ook vinden in Het Nieuwsblad.

Gilles (23) en Gaétan (20) Vandegehuchte koesteren gouden herinneringen aan de woensdagnamiddagen bij hun moeke, waar ze altijd genoten van haar heerlijke puree. Vastberaden om deze lekkernij met de wereld te delen, zijn de broers in hun pas opgestarte foodtruck gestapt, waar ze een eigentijdse twist geven aan hun grootmoeders recept. Hun initiatief heeft al indruk gemaakt op bekende namen zoals Véronique De Kock en Amy Sonck.

Elke woensdagnamiddag brachten Gilles en Gaétan Vandegehuchte als kinderen door bij hun grootmoeder, waar ze steevast werden getrakteerd op haar verrukkelijke puree. “Ons moeke maakte altijd puree en die is ongelooflijk lekker”, vertellen de broers, die in Gent wonen. “Het viel ons op dat ondanks de populariteit van puree onder Vlamingen, dit gerecht niet meer zo vaak op het menu staat.”

Dit bracht de broers op het idee om een foodtruck te beginnen met een moderne versie van hun grootmoeders aardappelpuree. Ze zochten naar de beste aardappelen bij lokale boeren en begonnen te experimenteren. Hun doel: een plantaardige puree creëren die niet alleen lekkerder is dan het origineel, maar ook nog eens een eigentijdse uitstraling heeft.

“Zowel mijn broer als ik hebben geen culinaire achtergrond”, vertelt Gaétan. “Ik studeer toegepaste informatica en mijn broer heeft KMO-management gestudeerd. Maar na talloze pogingen zijn we naar een chef gestapt die zijn goedkeuring heeft gegeven.” De ultieme test volgde: de broers serveerden hun puree aan hun moeke, en ook zij was enthousiast.

Make puree great again

Nog voordat ze hun foodtruck hadden, waren de twintigers al geboekt voor 15 evenementen. Hun menu biedt onder andere een bowl met puree, worst in plakjes, bruine saus, krokante ajuintjes, spek en peterselie, een bowl met spinaziepuree, plakjes worst, gebakken uitjes, geraspte kaas en kruidendressing, en een bowl met wortelpuree, plakjes worst, mosterddressing, gebakken uitjes, spek en verse peterselie. De worsten, verkrijgbaar in vegan varianten, worden geleverd door Monsieur Boudin, ook een Gentenaar.

De aftrap vond afgelopen weekend plaats op een evenement van een pr-bureau. In totaal verkochten ze meer dan 300 bowls. “Er waren veel journalisten en influencers aanwezig”, vertelt Gaétan. “We hebben puree verkocht aan onder andere Véronique De Kock, Amy Sonck, Maximiliaan Verheyen en Pommeline Tillière, en zij waren allemaal tevreden. Geproefd, goedgekeurd en soms zelfs gedeeld op hun Instagram.”

De broers zijn de hele zomer te vinden op evenementen en beschikbaar voor bedrijfsfeesten, trouwfeesten, communies, babyborrels en andere gelegenheden. Over enkele weken staan ze op Gent Smaakt en vervolgens op de Gentse Feesten. “We willen naamsbekendheid opbouwen om toe te werken naar een vaste locatie”, aldus Gaétan. “En dat zou in Gent zijn, onze thuisbasis.”

“We streven ernaar dit najaar of in het voorjaar van 2025 te realiseren.” Op langere termijn hopen ze uit te breiden naar andere steden, zodat er naast spaghettiketen Bavet ook een puree keten ontstaat. “Tot nu toe hebben we geen enkele plek in Vlaanderen gevonden die zich echt richt op puree”, merkt Gaétan op. “Terwijl Vlamingen er dol op zijn. Niet alleen wij koesteren daar gouden herinneringen aan.”

Wil jij de blog lezen over ons artikel in HLN? Klik hier!