"Gemaakt door & voor familie"

Waar het allemaal begon...

Het was een gezellige avond in Gent toen de geur van verse aardappelen en boter zich door het huis verspreidde. De twee broers, Gilles en Gaétan, zaten rond de eettafel, omringd door hun luidruchtige, warme familie. Hun oma, die elk gerecht lekker kon maken, presenteerde met trots het gerecht waar iedereen verzot op was: overheerlijke, smeuïge puree.

Gilles en Gaétan in de zetel bij hun grootmoeder die hen telkens verwende met hun favoriete puree. Links: 2007. Rechts: 2023.

De blijvende herinnering aan familie avonden vol genot van hun grootmoeders onweerstaanbare puree was de inspiratie voor Gilles en Gaétan. In een tijd van culinaire beleving en kwalitatieve voeding voelden ze de drang om dit vergeten gerecht nieuw leven in te blazen. Zo ontstond Pureto, uit hun liefde voor grootmoeders keuken en het verlangen om puree opnieuw trendy te maken. Het idee om een moderne draai te geven aan traditionele pureegerechten resulteerde in een fast casual concept, waar klanten in alle comfort kunnen genieten van een lekkere Pureto bowl.

De revolutie van de puree

Ontdek Pureto, de revolutie van de puree, waar je kan genieten van een Pureto bowl op grootmoederswijze met een trendy twist. Alles begint met de soort puree (ps: die is ook plant-based). Vervolgens wordt deze gecombineerd met heerlijk vlees of een plantaardig alternatief. Ten slotte wordt de bowl afgewerkt met een juicy saus en een overvloed aan tasty toppings. We zien elkaar aan onze foodtruck, deal?!

Partners

"De dag dat er geen aardappelen meer uit de grond kruipen is de dag dat ik er zelf in kruip"

— Gaétan Vandegehuchte

"In Vlaanderen vond ik geen enkele horeca zaak die zich echt focust op puree, dat moest veranderen!"

— Gilles Vandegehuchte