"Gemaakt door & voor familie"

Waar het allemaal begon...

Het was een gezellige avond in Gent toen de geur van verse aardappelen en boter zich door het huis verspreidde. De twee broers, Gilles en Gaétan, zaten rond de eettafel, omringd door hun luidruchtige, warme familie. Hun oma, die elk gerecht lekker kon maken, presenteerde met trots het gerecht waar iedereen verzot op was: overheerlijke, smeuïge puree.

Gilles en Gaétan in de zetel bij hun grootmoeder die hen telkens verwende met hun favoriete puree. Links: 2007. Rechts: 2023.

De revolutie van de puree

De blijvende herinnering aan familie avonden vol genot van hun grootmoeders onweerstaanbare puree was de inspiratie voor Gilles en Gaétan. In een tijd van culinaire beleving en kwalitatieve voeding voelden ze de drang om dit vergeten gerecht nieuw leven in te blazen. Zo ontstond Pureto, uit hun liefde voor grootmoeders keuken en het verlangen om puree opnieuw trendy te maken. Het idee om een moderne draai te geven aan traditionele pureegerechten resulteerde in een fast casual concept, waar klanten in alle comfort kunnen genieten van een lekkere Pureto bowl.

Onze kernwaarden:

Zoals ons moeke ons heeft opgevoed.

Samen in de puree.

We staan al-tijd klaar voor elkaar en creëren warme momenten waar iedereen zich thuis voelt – en daar mag iedereen van meeproeven. Of dat nu aan tafel is of bij de foodtruck. Family first.

Uit het hart.

We houden het simpel, en eerlijk, net zoals onze puree. Van onze ingrediënten tot hoe we met elkaar omgaan: hier krijg je gewoon de real deal. Eerlijke keuken, eerlijke mensen en met een vleugje Belgische trots.

Een schepje dabei.

Nog een extra lepel? Natuurlijk! Beetje meer enthousiasme? Graag! We stoppen niet bij good enough, we gaan altijd voor nóg meer. Bij ons krijg je altijd dat beetje extra, zowel qua smaak als sfeer.

Blijven stampen!

Geen half werk. We pakken alles stevig aan en gaan met volle kracht vooruit. Doorstampen zit in ons bloed. Wij blijven niet stilstaan – we gaan door, en dat voel je.

Partners