Puree vs. stoemp

Puree vs. stoemp

Puree en stoemp, wat is nu het verschil? 

In de culinaire wereld worden deze twee begrippen vaak door elkaar gebruikt, zonder te beseffen dat er wel degelijk een verschil is. Bij Pureto focussen we ons op puree, maar laat ons toch even het verschil tussen beiden onthullen.

Wat is puree?

Puree is een gerecht gemaakt van gekookte en gepureerde groenten of aardappelen, wat resulteert in een smeuïge en zachte textuur. Het belangrijkste is om zowel de aardappelen als de groenten zo fijn mogelijk te pletten, zodat er geen stukjes meer in het eindresultaat zitten. Dat kan gedaan worden met een stamper, maar bij Pureto wordt er met een passevite gewerkt om zo de puree nog extra fijn te maken. Door de aardappelen zeer fijn te pletten, komt er veel zetmeel vrij, waardoor de puree mooi bindt.

Wat is stoemp?

Stoemp, daarentegen, is ook gebaseerd op aardappelen, maar met een iets andere benadering. Stoemp wordt gemaakt door aardappelen te koken en ze vervolgens te stampen, waarbij vaak andere groenten zoals wortelen, uien of kool worden toegevoegd voor extra smaak en textuur. Het resultaat is een steviger mengsel met brokken in vergelijking met de fijne smeuïgheid van puree. Stoemp kenmerkt zichzelf door zijn stevig en robuust karakter.

En bij Pureto?

Bij Pureto zijn we gepassioneerd door puree vanwege de smeuïgheid en fijnheid. Of het nu gaat om onze klassieke aardappelpuree of een traditionele wortelpuree, we streven ernaar om puree te creëren die een glimlach op het gezicht van onze klanten tovert. Ongeacht je voorkeur, onze foodtruck staat klaar om je een fantastische puree beleving te geven met mensen om je heen die je graag hebt. 🤎

Tot binnenkort aan onze foodtruck! 👋